top of page

תכנית המתאר מהווה הזדמנות עבור התושבים לקחת חלק פעיל בתהליך חשיבה על סביבת מגוריהם ועל עתידו של היישוב. כיצד תראה מג'ד אל כרום בשנת 2040? על מה צריך לשמור? מה כדאי לשנות? כיצד יראו השטחים הפתוחים ואזורי המגורים? אילו אפשרויות תעסוקה יציע היישוב? 

המענה לשאלות אלו ונוספות צריך להתבסס על ההכרה באופי הייחודי של היישוב ובמקביל נדרש להתמודד עם שינויים צפויים כמו למשל פיתוח שכונות חדשות במזרח ומערב הישוב והכוונת פיתוח הישוב מדרום לכביש 85.

כחלק בלתי נפרד ומוביל מתהליך התכנון תכנית המתאר מלווה בהליך שיתוף ציבור המאפשר לתושבים להפוך מגורם מושפע למשפיע. תהליך שיתוף הציבור מתחיל כבר בשלבי התכנית הראשונים וילווה את התהליך לכל ארכו. אנו מזמינים אתכם להגיע למפגשי שיתוף הציבור ולתרום להכנת תכנית מתאימה ליישוב ולצרכי תושביו.

כיצד התושבים יכולים להיות מעורבים בתהליך?

בשלב הראשון – לימוד וניתוח המצב הקיים, התקיימו מפגשים עם קבוצות מיקוד מהישוב בהם - נשים, צעירים, בעלי עסקים ותושבים שהיגרו לכרמיאל ולמדנו יחד אתם - מה חשוב  לשמר בתכנון העתידי? אילו דברים יש לשנות? ולאילו צרכים יש לתת מענה במסגרת התוכנית ובכלים העומדים לרשותה?

יש חשיבות רבה להשתתפות תושבים ותיקים וחדשים, משכונות שונות ובמגוון רחב של גילאים במפגשים המתוכננים.

 

לצפייה במפגשים שהתקיימו - 

בימים אלה אנו מתחילים בשלב השני של הכנת התכנית: גיבוש דמותה של מג'ד אל-כרום בעתיד ונקיים מפגש חזון בו נגבש יחד את תמונת העתיד הרצויה של מג'ד אל-כרום.

 

להזמנה למפגש שיתוף הציבור בתאריך 4.7.2017 - 

 

תוצרי המפגשים הללו, יחד עם הממצאים שיאסוף צוות התכנון בכל אחד מהתחומים בהם עוסקת התוכנית, יתרמו לגיבוש וחידוד המטרות והיעדים של התוכנית.

אנו רואים בהעברת המידע ההדדי חלק חשוב מתהליך התכנון ונעשה מאמץ לידע את הציבור בכל אחד משלבי התכנון, בשקיפות מרבית. 

בנוסף, ניתן ליצור קשר ישיר עם צוות התכנון בכתובת המייל caroline@lermanbs.co.il

 

 

מהי תכנית מתאר כוללנית ליישוב?

תכנית המתאר הינה מסמך סטטוטורי (חוקי) המכתיב מדיניות וכיווני פיתוח עתידיים בנושאים בעלי היבט פיסי באזור היישוב, לטווח של כ- 20 השנים הבאות (שנת היעד - 2040). כפי שעולה משם התכנית, זוהי תכנית מתארית, הבוחנת ומתווה כיווני פיתוח עתידיים לכלל היישוב ולא עוסקת באופן ספציפי בבית הבודד. 

התכנית קובעת סוגיות מכריעות בעתידו של היישוב כמו: גודל האוכלוסייה העתידי, אופי הבינוי - צפיפות וגובה הבנייה, מיקום וכמות שטחי תעסוקה, ייעודי קרקע לתחומים שונים ביניהם מוסדות ציבור, פתרונות תחבורה שונים, מגורים ומסחר. סוגיות אלה הן בעלות משמעויות נרחבות המשפיעות ישירות על איכות חייהם של תושבי היישוב.

לאחר אישורה בוועדה המחוזית התכנית תקבל מעמד סטטוטורי (חוקי) והמועצה והתושבים יהיו מחויבים לפעול על פיה. תכנית המתאר קובעת הנחיות להכנת תכניות בנין עיר מפורטות (תב"ע) ולא ניתן להוציא על פיה היתרי בנייה.

 

מהם הכלים של תכנית המתאר וכיצד היא בנויה?

קביעת יעדי הפיתוח של הישוב - היקף האוכלוסייה הצפוי והרצוי והדרכים להבטיח לה איכות חיים; אמצעים לפיתוח הכלכלי של הישוב; הקשרים של מג'ד אל-כרום עם המרחב הסובב אותה; שיפור הנגישות בתוך הישוב, ממנו ואליו בתחבורה ציבורית, ברכב, באופנים וברגל.

קביעת ייעודים ושימושים בקרקע - תכנית המתאר קובעת את ייעודי הקרקע ברחבי הישוב. התכנית מסמנת על מפת הישוב את האזורים שיוקצו למגורים, לתעסוקה, לתיירות, לפארקים וגינות ציבוריות, למוסדות חינוך, רווחה וקהילה וכד'. ביכולתה גם לקבוע היכן ניתן לשלב בין ייעודי הקרקע השונים ובאיזה אופן.

קביעת הנחיות בינוי ועיצוב - התכנית קובעת מאפיינים פיזיים של הבינוי האפשרי בכל אזור ביישוב כמו למשל הצפיפות הרצויה, בלווי הנחיות מרחביות נוספות לגבי המרקם הבנוי.

 

תכנית מתאר כוללנית למג'ד אל כרום תיצור את התנאים התכנוניים המתאימים להתפתחות יישוב איכותי, בעל יציבות כלכלית, התואם את מאפייני האוכלוסייה וצרכיה, הן לתושבי היישוב כיום והן לתושביו בעתיד.

bottom of page